Bocsa József SCH.P. : Az egyháztörténelem nagy alakjai

Ez a kötet a Mária Rádióban azonos címmel elhangzott előadásokat tartalmazza. Bizonyos szempontból folytatása, bővített kiadása a szerző „A szentektől tanulni” c. a Korda Kiadónál 1994-ben megjelent könyvének. Abban tíz szent rövid életrajza szerepelt tőlük vett idézetekkel, életük apró epizódjaival, amelyek mind alkalmasak arra, hogy tanuljunk belőlük. Ebben a kötetben 35 olyan személy életrajza szerepel, akik már szentté vagy boldoggá vannak avatva, vagy olyanok, akik szent életet éltek, és minden esélyük megvan rá, hogy előbb-utóbb szentté is avassák őket.

2,500 Ft

Share on facebook
Megosztás Facebookon

Leírás

Mindegyikük életrajzában szerepel egy történelmi háttér, amely röviden felvázolja azt a kort, amelyben éltek, és amelyben szentté váltak. Mindnyájunknak ez a feladata: szentté válni. Mindnyájunknak szentté kell válnunk, ha üdvözülni akarunk, mert a mennyországban csak szentek vannak.

A ​történelemmel nem szaktudósként foglalkozók számára igazán nem a történelmi adatok, események, folyamatok bemutatása az érdekes, hanem olyan gondolatok, személyes életrajzi minták, cselekvési példák megmutatása, amelyek az ő számára is hasznosíthatók. Bocsa József piarista atya éppen ilyen céllal írta meg „Az egyháztörténelem nagy alakjai” című könyvét.

192 old. A/5

Puha kötés ragasztott